Читај ми!

O hrišćanskom podvigu i milosrđu

Gost emisije Hram je Stevan Jovanović, đakon pri Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu i veroučitelj u Petoj beogradskoj gimnaziji

„Ljudi postaju nemilosrdni iščekujući da se prvo drugi pokažu prema njima milosrdni. To isto i drugi čekaju od nih. A milosrđe nije vrlina koja čeka, no koja nastupa... Ko shvata milosrđe kao vrlinu koja nastupa, a ne koja čeka, i kao takvu počne je ispunjavati, tome će se i nebo i zemlja pokazati u drugoj boji... Milosrđe je veće od praštanja i uvreda. Jer, oprostiti uvredu, to je prva polovina puta ka Bogu, a učiniti delo milosrđa, to je druga polovina puta ka Bogu... Zakon ne može bez milosrđa ni da održi ono što postoji, dok milosrđe stvara nova i velika dela po svetu" (Sveti vladika Nikolaj Ohridski i Žički).

U ovonedeljnoj emisiji Hram o neophodnosti hrišćanskog podviga i milosrđu, kao što nam i Sveto pismo Novog zaveta poručuje, u kome sam Gospod kazuje da se do Jovana Krstitelja Božije carstvo samo najavljivalo, a od Jovana Krstitelja, pa nadalje, ono se osvaja, a podvižnici ga zadobijaju, razgovaramo sa Stevanom Jovanovićem, đakonom pri Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu i veroučiteljem u Petoj beogradskoj gimnaziji.

Autor i voditelj Dušanka Zeković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво