Читај ми!

Andrijana Ružić

Emisija o sedmoj umetnosti

Gošća današnje Filmorame je Andrijana Ružić, istoričarka animacije, Beograđanka koja živi i radi u Milanu, gde se školovala i specijalizirala istoriju animiranog filma. Andrijana piše i objavljuje studije, članke i eseje o nezavisnim autorima animiranog filma, a nedavno je objavljena njena monografija o Mihaelu Dudoku de Vitu, autoru remek-dela Crvena kornjača, koji je 2017. godine i nominovan za Oskara, nagrade koju je Dudok de Vit već dobio za svoj kratki animirani film Otac i ćerka.

U današnjoj emisiji Andrijana će govoriti o ovoj monografiji, koju je objavila američka izdavačka grupacija CRC Press, svojim tekstovima o animaciji koje objavljuje nedeljnik Vreme, o našem Međunarodnom salonu stripa, sa kojim sarađuje, ali i o simpozijumu za animacijske studije Animafest Scanner 8 na zagrebačkom Animafestu, koji će se dogoditi u junu.

U toku je 25. Međunarodni filmski festival u Sofiji, a deo takmičarskog segmenta balkanskog filma su i dva srpska ostvarenja - Oaza Ivana Ikića i Živ čovek Olega Novkovića. U različitim sekcijama, na razne načine na festivalu učestvuju i projekti Peščana hronika Petra Ristovskog, Antitalenti Radivoja Raše Bukvića, Usud Stefana Maleševića, Embrion Maše Šarović, Jugo Florida Vladimira Tagića, Leto kada sam naučila da letim Raše Andrića. U odeljku Projekti drugih filmova učestvuje projekat filma Mraz Pavla Vučkovića, koga ćemo čuti u današnjoj emisiji.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво