Читај ми!

Katarina Ranković

Klub 2: pijanistkinja Katarina Ranković

Gošća današnje emisije je beogradska pijanistkinja i performerka Katarina Ranković. Katarina je nižu i srednju muzičku školu Mokranjac završila je na odseku klavira, teorije i solo pevanja, dok je master studije klavira završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Nastupala je kao solista i članica kamernih ansambala u značajnijim salama kao što su Zadužbina Ilije M. Kolarca, galerija Progres, galerija Artget, Etnografski muzej, Studentski kulturni centar Beograd, Studentski kulturni centar Kruševac, UK Vuk u Beogradu. Dobitnica je mnogih nagrada, a neke od njih su: prve nagrade sa kamernim sastavima na republičkom takmičenju 2006. i 2008. godine, prve nagrade na Prolećnom festivalu 2007. godine u kategoriji solista i kamernih ansambala, prva nagrada na konkursu Lisinski za kamernu muziku 2008, druga nagrada na međunarodnom takmičenju SIMC u Bijeljini za kamernu muziku 2009, treće nagrade na takmičenjima u muzičkim školama Josip Slavenski 1998. i Vladimir Đorđević 2008. godine.

Katarina je angažovana na polju primenjene muzike, koju stvara za dramske predstave, performanske i kabaree, a u Klubu 2 danas govoriće o svom detinjstvu i školovanju, o audio projektu kojim namerava da doktorira, o razlikama i sponama između Katarine i Lady K, što je njen scenski alter ego, o kontaktu i saradnji sa Zdenkom Kovačiček...

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво