Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Beogradski irski festival

Od 15. marta do 2. aprila u Galeriji Remont Dejan Golić predstaviće crteže na postavci pod nazivom Tightrope Necessity. Izložba obuhvata pedesetak crteža različitih formata rađenih tušem. Crteži predstavljaju presek Golićevog dugogodišnjeg, kontinuiranog preispitivanja mogućih načina na koji se jezik može osloboditi odnosa dominacija i kolonizacije unutar društva i dostići apstraktno, ali univerzalno značenje. U današnjoj emisiji biće reči o ovoj izložbi, kao i o festivalu, koji je otvoren u petak, pa samo na kratko prekinut tokom vikenda za nama.

Reč je o devetom izdanju Beogradsko irskog festivala, a o programu će u današnjoj emisiji govoriti Irac u Beogradu, direktor festivala Jaš Kaminski.

Pre pet godina napravljen je prvi unos u takozvani Otvoreni kalendar Kulturnog centra Magacin u Kraljevića Marka. Na Otvorenom kalendaru na platformi teamup do danas je zabeleženo 10 954 unosa. O ovome, kao i o programu Magacina ćemo takođe govoriti u današnjoj emisiji.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво