Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Gost: Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska „Kreativna Evropa"

Za današnje Kulturne krugove govoriće članovi žirija i dobitnica Nagrade „Pavle Vasić", koju dodeljuje Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Ugledno priznanje za 2020. godinu pripalo je Ani Ereš za monografiju „Jugoslavija na Venecijanskom bijenalu (1938‒1990): kulturne politike i politike izložbe", u izdanju Galerije Matice srpske iz Novog Sada.

Biće najavljeno i gostovanje „Nevid teatra" iz Banjaluke u Malom pozorištu „Duško Radović". Gosti će se beogradskoj publici predstaviti 13. marta edukativnom predstavom za decu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja".

Slušaoce ćemo podsetiti i na prenos opere „Faust" iz Opere Metropoliten, a gost emisije biće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska „Kreativna Evropa", koji će predstaviti izveštaj o učešću Srbije u programu „Kreativna Evropa" od 2014. do 2020. godine.

Urednik i voditelj: Ljubica Krminac

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво