Читај ми!

Revolucionarna otkrića u prethodnoj deceniji

U današnjoj epizodi se osvrćemo na prethodnu deceniju koju su obeležila izvanredna naučna otkrića, a razgovaramo i o očekivanjima od tekuće decenije započete globalnom pandemijom.

Sa dr Aleksandrom Bogojevićem, direktorom Instituta za fiziku i prof. dr Dušankom Savić-Pavićević, rukovoditeljkom Centra za humanu molekularnu genetiku Biološkog fakulteta u Beogradu razgovaraćemo o revolucionarnim tehnologijama editovanja genoma, personalizovanoj medicini, RNK tehnologijama, gravitacionim talasima, veštačkoj inteligenciji i brojnim drugim temama. Govorićemo i o tome na koji način naučna otkrića iz prethodne decenije već menjaju naš svakodnevni život i koji su to najveći izazovi pred naučnicima u narednom periodu.
U redovnoj rubrici, prof. Momčilo B. Đorđević analiziraće najznačajnija dostignuća implementirana u medicinsku praksu u deceniji za nama.

Autor i voditelj: Tomica Mišljenović

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво