Читај ми!

Kako slušamo muziku danas, 2. deo

Ovog meseca u ciklusu emisija Kako slušati muziku govorimo o problemu komunikacije u muzici našeg doba koja podrazumeva ne samo najrazličitije savremeno stvaralaštvo nego i svakovrsnu muziku prošlosti.

Muzika prethodnih epoha istovremeno živi sa novom muzikom i čak možda predstavlja veći deo onoga što savremeni svet muzike čini. Taj jedinstveni fenomen u istoriji muzike svakako je uticao i na način na koji doživljavamo novu muziku, kao što je nova muzika morala transformisati i naš odnos prema muzici prošlosti. Kako slušamo i jednu i drugu, šta od njih očekujemo, i zbog čega je došlo do promene u slušalačkom iskustvu, govorimo u drugoj emisiji ovomesečnog ciklusa Kako slušati muziku u kojoj učestvuju: kompozitor, muzički pisac i istoričar umetnosti dr Dragutin Gostuški, kompozitori Đovani Batisteli, Mišel Redolfi, Zoran Erić i Vladimir Jovanović, multimedijalni umetnik Brajan Ino i pijanista Aleksandar Madžar.
Urednik i voditelj ciklusa je Bojana Žižić.

 

Како слушати музику

Autor:
Зорица Премате, Горица Пилиповић и Бојана Жижић

Шта чујемо? Шта слушамо? Како слушамо? Шта уочавамо, а шта пропуштамо? На које елементе се ослонити? На ова и низ других питања покушава да одговори емисија Како слушати музику. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво