Читај ми!

30 godina filma Kad jaganjci utihnu i Ružica Anja Tadić

Emisija o sedmoj umetnosti

Navršava se 30 godina od filma koji je doživeo veliki komercijalni uspeh, ustalasao Holivud i urezao nam se u pamćenje. Reč je o filmu Kad jaganjci utihnu Džonatana Demija. Za 24 minuta i 52 sekunde koliko se pojavljuje u filmu, Hanibal Lektor je postao jedan od najpoznatijih negativaca u istoriji kinematografije, a ovaj film poslednji film koji je Oskare osvojio u pet najvažnijih kategorija - najbolji film, najbolji glumac, glumica, režija i scenario.

U današnjoj Filmorami o svojim uspomenama na ovaj film, o tome kako je ostario, i kakvi su bili njegovi efekti na potonju kinematografiju govore dramaturg Dimitrije Vojnov, pisac Oto Oltvanji i urednik kulture u listu NIN i filmski kritičar Dragan Jovićević.

Kratki igrani film Sve je dobro Ružice Anje Tadić uvršten je u selekciju kratkometražnih ostvarenja četvrtog izdanja Međunarodnog festivala ženskog filmskog stvaralaštva u Izmiru u Turskoj u aprilu.

Pre toga ovaj film biće prikazan na Martovskom festivalu. Sve je dobro je film o mladoj umetnici Sari Lastavici i njenoj završnoj izložbi na fakultetu. Dan pre izložbe, protagonistkinja se dovodi u situaciju koja naglo menje njen život i tera je da se zapita - jesu li stvari zaista dobro? Gošća današnje emisije je rediteljka Ružica Anja Tadić.

Uređuju i vode Ana Vučković Denčić i Sara Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво