Читај ми!

Doba nadzornog kapitalizma

„Dok bauljamo po mraku trudeći se da nazremo obrise ove digitalne ere, 'Doba nadzornog kapitalizma' jasno nam pokazuje kako ova poslednja revolucija menja našu privredu, politiku, društvo - i život."

U knjizi „Doba nadzornog kapitalizma" autorke Šošane Zubov, profesorke na Univerzitetu Harvard, razmatraju se suštinski važna pitanja. O njima u današnjoj emisiji Digitalne ikone razgovaramo sa recenzentom knjige, prof. dr Daliborom Petrovićem, sociologom. Šta je zapravo nadzorni kapitalizam, i da li su se neke teme koje smo donedavno svrstavali u teorije zavere sada izašle iz ovih okvira? Da li će naša digitalna budućnost biti kao dom ili egzil? Šta je instrumentarna moć, a šta tržišta budućeg ponašanja, odnosno, zašto mnoge kompanije žarko žele da znaju kako ćemo se ponašati? Zašto nas oduševljava umreženost, te se u stanju specifične psihičke obamrlosti privikavamo na činjenicu da nas neko prati i raščlanjuje, po nama kopa i menja nas?

Autor i voditelj: Tamara Vučenović

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво