Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Gošća je Branislava Milunov

Šta je Radio Studio B predstavljao na beogradskom medijskom nebu početkom sedamdesetih godina prošlog veka? Šta je sve iz Beograđanke revolucionarno zaplovilo etrom i kako objasniti vulkan novih ideja, kosmopolitski duh, otvorenost i blisku povezanost sa auditorijumom? Koji znameniti i voljeni autori su zapažene karijere ostvarili i na Radio Beogradu i na Studiju B?

Naša gošća je Branislava Milunov, čiji prepoznatljivi glas najviše vezujemo za kontakt-programe negdašnjeg Radija Studio B kao što su „Fontana želja", „Žuti taksi" i „Beogradski bulevari". Kasnije se usavršavala u Italiji na nacionalnom servisu RAI, a karijeru je nastavila u privatnoj kompaniji kao PR i direktor komunikacija. Branislava Milunov je strastveni istraživač istorije ovog medijskog fenomena , autorka aktuelnog feljtona u dnevnoj štampi „Slušate sada Studio B", a zahvaljujući njoj ćemo čuti i neke od malobrojnih sačuvanih originalnih tonskih snimaka iz istorije ovog radija.

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje", emitovaćemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa književnikom Dušanom Kostićem, koji je u poratnom Radio Beogradu bio najpre „personalni referent", a zatim urednik i jedan od osnivača Literarne redakcije i Kulturno-umetničkog programa. Kostić je rođen 23. januara 1917, a za ciklus emisija „Gost Drugog programa" govorio je 1978. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво