Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Govorićemo o novom romanu Sanje Domazet „Ozareni" koji je objavljen u izdanju Službenog glasnika, kao i o izložbi Jelene Milićević „Everybody Loves Somebody Sometimes" u Centru „Krokodil". Još jedna izložba privukla je našu pažnju - „Prisustvo - Odsustvo", izložba fotografija studenata četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti - radovi 10 diplomaca iz klase prof. Aleksandra Kelića na predmetu Dokumentarna fotografija izloženi su u Galeriji „Grafičkog kolektiva" u okviru projekta „Kreativno, nestrpljivo, izazovno..."

Biće reči i o dokumentarnom filmu „FELIX" autora Dejana Đusića o akademiku Dragoslavu Srejoviću, koji je fokusiran na dva najznačajnija otkrića našeg cenjenog arheologa - Lepenskom viru i Gamzigradu (Felix Romuliana), ali i na sve nedaće koje su pratile njegov rad. Film, zbog pandemije, još uvek nije imao bioskopsku premijeru, ali je prikazan na internetu i ostavio odličan utisak.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво