Читај ми!

Miodrag Mija Ilić

Gost Kluba 2 je novinar, publicista i književnik Miodrag Mija Ilić, a govorimo o njegovoj knjizi „Oholi Guliver i Liliputanci"

U traženju odgovora na krucijalna pitanja epohe u kojoj živimo, autor je u razgovorima sa političarima, naučnicima, umetnicima iz celog sveta imao, kako kaže, samo jedan cilj-istinu.

Zabeležio je 147 susreta u 16 država, a njegovi sagovornici bili su Noam Čomski, Zbignjev Bžežinski, Frensis Fukujama, Dejvid Oven, Aleksandar Volkov, Huang Ce Min...

Sa velikom pažnjom čita se i njegov opis susreta sa legendarnim Ernestom Če Gevarom koji na čitaoca ostavlja snažan utisak; od opisa viđenja sa Čeom do predstavljanja njegove izuzetne ličnosti.

Nije ova knjiga samo svedočenje o susretima sa poznatima, ona je protkana i autorovim stavovima o najmoćnijima u ovom svetu i njihovom odnosu prema manjima koji su u strahu ali i u gnevu pred novim svetskim poretkom.

Ali... „Iz tmine minulih decenija izranjaju slike velikih gradova, užurbanost ljudi u podzemnim železnicama, enterijeri javnih ustanova, novinskih i televizijskih redakcija, kabineta, rezidencija istaknutih ličnosti, parlamentarnih kuloara, zgrade Ujedinjenih nacija..." Opisi su ovo nad kojima zastajemo upravo zbog njihove autentičnosti i sjajnog stila književnika Miodraga Mije Ilića.

Autor i urednik je Meliha Pravdić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво