Читај ми!

Nešto staro i nešto novo

Emisija posvećena pozorištu

Nova je predstava „Pozorišne iluzije" koja se priprema u Narodnom pozorištu u Beogradu. Tačnije, prva čitaća proba komada čuvenog francuskog dramskog pisca Pjera Korneja (Kornej je komad, pod nazivom „Komična iluzija", napisao 1636. godine) u režiji Nikole Zavišića, održana je 26. decembra, a premijera je planirana u februaru na Sceni „Raša Plaović". Nova je i predstava „Kao da kraj nije ni sasvim blizu", koju po tekstu Maje Pelević u Bitef teatru režira takođe Nikola Zavišić. Premijera je već sredinom januara na sceni ovog pozorišta. O „interaktivnom vodiču kroz virtuelnu realnost (ne)mogućih svetova" i o pozorišnim iluzijama razgovaramo sa rediteljem Nikolom Zavišićem.

Protekla 2020. godina je za pozorište bila veoma teška. Otkazivane su mnoge premijere i festivali. Među održanim, za današnje Maske smo izdvojili jednu predstavu i jednog glumca. „Čitač" Bernharda Šlinka, po mnogima, jedna od najboljih predstava ove godine, o kojoj će govoriti reditelj Boris Liješević.

Sjajni hrvatski glumac Ozren Grabarić je skrenuo odranije na sebe pažnju naše pozorišne javnosti ulogama u gostujućim predstavama. Nedavno je prvi put zaigrao u domaćoj predstavi „Ružni, prljavi,zli", u režiji Lenke Udovički. Obe predstave su premijerno izvedene u oktobru u Beogradskom dramskom pozorištu.

Urednik i voditelj emisije je Gordana Đurđević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво