Читај ми!

Dejan Sretenović

Dejan Sretenović „Prilozi za istoriju Muzeja savremene umetnosti"

Jubilej, pedesetpetu godišnjicu postojanja, Muzej savremene umetnosti dočekao je, posle dugo vremena, u obnovljenoj zgradi, a izložbom akvizicija pohvalio se čime je sve obogatio svoju zbirku. Pre samo 5 godina, kada je obeležio pola veka postojanja, MSUB je bio radilište, a jedini znak velikog jubileja bilo je izdavanje zbornika „Prilozi za istoriju Muzeja savremene umetnosti" koji je objavljen s godinu dana zakašnjenja.

U susret pedesetpetoj godišnjici MSUB danas se podsećamo ovog zbornika kao značajnog doprinosa naučnoj valorizaciji rada muzeja.

Zbornik „Prilozi za istoriju Muzeja savremene umetnosti" priredio je dr Dejan Sretenović, i pored njegovog uvodnog tu se nalaze i tekstovi: dr Ljiljane Blagojević, dr Ješe Denegrija, dr Branislava Dimitrijevića, Katarine Krstić i Aleksandre Mirčić, dr Milana Popadića, Miodraga B. Protića, dr Jelene Stojanović, dr Irine Subotić, Jasne Tijardović-Popović i dr Jelene Vesić.

„Prilozi za istoriju Muzeja savremene umetnosti" prvi je naučno-istraživački projekat koji se bavi istorizacijom i institucionalnom analizom MSU u njegovoj poluvekovnoj istoriji. Imajući u vidu ulogu koju je Muzej odigrao u umetničkom i kulturnom životu, istoriji umetnosti i muzejskoj delatnosti Srbije i Jugoslavije druge polovine 20. veka, kao i činjenicu da je postojeći korpus stručne literature koja se tematski bavi Muzejom više nego skroman, publikovanje zbornika je od velikog značaja.

Gost emisije biće dr Dejan Sretenović.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво