Читај ми!

Boris Liješević i Marijana Cvetković

U Maskama govore Boris Liješević i Marijana Cvetković

U Beogradskom dramskom pozorištu će 24. oktobra biti premijerno izvedena predstava „Čitač", zasnovana na romanu Bernharda Šlinka iz 1995.godine. Knjiga, koja je analiza odnosa posleratne generacije u Nemačkoj prema nacističkom nasleđu i zločinima, prevedena je na brojne svetske jezike. Po njoj je nastao i istoimeni film u režiji britanskog reditelja Stivena Daldrija.

Za predstavu Beogradskog dramskog pozorišta, roman je dramatizovao Fedor Šili, stalni saradnik reditelja Borisa Liješevića, koji je povodom premijere, između ostalog, rekao da se predstava bavi „kompleksnim pitanjem koliko je teško zauzeti stav prema ratnoj prošlosti, da li je moguće i razumeti i osuditi zločinca koji nam je blizak".

Trinaesti po redu „Kondenz", festival savremenog plesa i performansa, biće održan u Beogradu od 23. do 29. oktobra. Program festivala pod nazivom „Mantre plešu" obuhvata šest predstava i performansa i prateći program koji sačinjavaju tribina, projekcija filma, promocija knjige, kao i razgovori i predavanja.

Organizator Kondenza je Stanica Servis za savremeni ples, a sa ovogodišnjim programom i problemima koji prate ovu vrstu umetničkog izraza, upoznaće nas Marijana Cvetković, jedan od osnivača festivla.

Urednik i voditelj emisije je Gordana Đurđević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво