Читај ми!

Miloš Budimirov

Razgovor o tubi

Miloš Budimirov (1993) rođen je u Pančevu. Muzičko obrazovanje stekao je u MŠ „Jovan Bandur", u klasi Borisa Matijevića, kao i u Novom Sadu, u klasi Dubravka Markovića. Paralelno sa školovanjem na trubi, od 2012. godine počinje da se bavi i sviranjem tube, a potom upisuje i FMU u Beogradu, gde je u klasi Krunoslava Babića diplomirao 2018. godine.
Usavršavao se i na majstorskim radionicama renomiranih tubista (Džin Pokorni, Rodžer Bobo, Krunoslav Babić i dr), kao i na kursevima kamerne muzike koje su vodili Pačo Flores i Luis Gonzales Marti.
Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su i Prva nagrada međunarodnog takmičenja „Majski susreti duvača" (Lazarevac, 2012), Prva nagrada na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović" (2014), Prva nagrada na međunarodnom takmičenju „Woodwind & Brass" u Varaždinu (2016) i druge.

Nastupao je sa renomiranim dirigentima poput Zubina Mehte, Dmitrija Kitajenka, Pitera Leonarda i drugih. Sarađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, orkestrom opere i baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Crnogorskim simfonijskim orkestrom, orkestrom Opere i teatra Madlenianum, Beogradskom filharmonijom, orkestrom Camerata Serbica, orkestrom opere i baleta HNK iz Zagreba.
Stalni je član Filharmonije mladih „Borislav Pašćan" iz Beograda, gde je od 2017. proglašen za generalnog sekretara orkestra i člana uprave.
.
Budimirov je i aktivni kamerni muzičar. Svira u ansamblu za modernu muziku „Ecičibulj"; kvintetu Camerata brass, Kvintetu limenih duvača FMU. Aktivan je i u grupi Ljubičice. Od 2017. stalni je član SO RTS, na mestu solo tube.

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво