Iz veka u vek - 96 godina Radio Beograda

Direktan prenos svečanosti iz Kamene sale

Na svečanosti koja je održana u Kamenoj sali Radio Beograda uručene su godišnje nagrade „Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa, kao i studentske nagrade „Neda Depolo", koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 već 15 godina dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.  

Direktor Radio Beograda Milan Nedić je podsetio da je tokom proteklih decenija Radio Beograd izrastao u izuzetno značajnu medijsku kuću koja ispunjava svoju ulogu u okviru Javne medijske ustanove RTS -promoviše znanje, nauku, obrazovanje, informisanje, solidarnost, humanost, neguje govornu i kulturu dijaloga, zalaže se za pristojnost, vaspitan razgovor i ponašanje, ima posebne emisije za decu, dijasporu, nacionalne manjine i osobe sa posebnim potrebama.

Prisutnima se zatim obratio Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2, koji je uručio nagrade „Neda Depolo" dobitnicama i istakao da su godišnjice dobra prilika da razmišljamo o budućnosti. „Od nekoliko nagrada koje Radio Beograd 2 organizuje, dve su nam posebno drage, jer promovišu stvaralaštvo mladih. Jedna je Neda Depolo jer je to nagrada koju dodeljujemo studentima, za kreativni doprinos radio izrazu, a druga je Timočka lira za najboljeg mladog pesnika u Srbiji. Nedavno smo, upravo kao rezultat te nagrade, objavili knjigu „Nekoliko ogromnih toplina" mlade pesnikinje Sare Stanojević, koja je prošle godine nagrađena Timočkom lirom na Festivalu kulture mladih u Knjaževcu, rekao je Radoman Kanjevac, čestitajući dobitnicama nagrade „Neda Depolo" i zahvalivši članovima žirija koji su predano radili, kao i dugogodišnjim sponzorima nagrade - porodici Nede Depolo i preduzeću „Kompani DigiTV".

Godišnja priznanja „Zlatni mikrofon" direktor Radio Beograda Milan Nedić uručio je Snežani Bićanin (Radio Beograd 2), Mirjani Blažić (Radio Beograd 1), Slobodanu Krstiću (Tehnika Radio Beograda) i Zoranu Markoviću (Fonoteka Radio Beograda). U ime nagrađenih, zahvalila se Mirjana Blažić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Radio Beograda 1 za Zabavni i Noćni program i autorka sada već kultne emisije „Srpski na srpskom".

Posebno priznanje „Zlatni mikrofon" uručeno je Biljani Krstić, muzičkoj umetnici i dugogodišnjoj urednici u Muzičkoj redakciji Prvog programa Radio Beograda, koja je na svečanosti nastupila zajedno sa svojom Bistrik radionicom.

Prva nagrada „Neda Depolo" za kreativni doprinos radio-izrazu ove godine uručena je Milani Milošević, studentkinji doktorskih studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, za kompoziciju „Kao oblacima". Nagrađenoj autorki je na svečanosti uručeno priznanje - Povelja Radio Beograda 2, a novčani deo nagrade podrazumeva 1.000 evra iz Fonda „Neda Depolo". Drugu nagradu dobila je Anđela Milić, a treću Nikoleta Radulović, takođe studentkinje FMU, i njima, uz povelje Radio Beograda 2 sleduje i kvalitetan digitalni snimač zvuka, dar preduzeća „Kompani DigiTV".

U programu je nastupio i Gudački kvartet Simfonijskog orkestra RTS

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво