Dragoslav Srejović

Lepenski vir

Dragoslav Srejović je bio arheolog i profesor univerziteta u Beogradu. Rođen je 1931. godine u Kragujevcu, gde je završio i gimnaziju. Doktorirao je 1964. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Redovni profesor Univerziteta postao je 1976. godine, a nekoliko godina kasnije 1983. godine, član SANU.

Srejović je počeo sa iskopavanjima Lepenskog Vira 1965. godine, a dve godine kasnije bilo je jasno da je reč o otkriću koje će promeniti dotadašnja shvatanja evropske prošlosti. Za knjigu „Lepenski vir" dobio je Oktobarsku nagradu grada Beograda 1970. godine.

Emisiju uređuje: Snežana Bićanin 

 

Памтивек

Autor:
Снежана Бићанин

Емисија која ће покушати да афирмише богатство Звучног архива Радио Београда, у коме се чувају занимљиви, ексклузивни снимци стварани током целог једног века, колико траје историја нашег радија. То богатство протоком времена све више добија на вредности. У њему се налазе звучни записи важних историјских догађаја, разговори са најважнијим личностима двадесетог века, стихови у интерпретацији најчувенијих песника. Емисија „Памтивек“ покушаће да упозна слушаоце Радио Београда 2 са неким од тих ретких снимака. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво