Nebojša Krljar i Milovan Ćirovski

Književnik i fotograf

Nebojša Krljar je mladi srpski književnik iz Majamija, SAD. Diplomirao je na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, gde je odbranio i master tezu iz oblasti psihologije. U izdanju izdavačke kuće Književna radionica Kordun iz Filadelfije objavljen mu je veoma hvaljeni roman „Zlatni krst". Trenutno radi na prikupljanju materijala za novu knjigu, ali i podizanju sredstava za crkvenu školu Sveti Simeon Mirotočivi u severnom Majamiju i završnim radovima na crkvi Svetog Save u Gračacu, u opštini Vrnjačka Banja. Rođen je 1991. u Kraljevu, a od 2016. živi u SAD. 

Milovan Ćirovski je magistar fotografije iz Pariza, Francuska. Vrhunski fotografski domet Ćirovski je ostvario u umetničkoj i novinskoj fotografiji, a poslednjih godina širom Francuske veoma aktivno fotografiše prirodne lepote i turističke destinacije, za šta su ga angažovale zvanične francuske institucije. Veliku popularnost imala je njegova izložba fotografija srpskih slikara iz Pariza koje je Ćirovski snimao punih deset godina, posebnim umetničkim rukopisom. Dugogodišnji je dopisnik agencije Beta iz Francuske.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво