Ljubinka Perinac Stankov i Milka Kajganić

Žensko pero i novinarstvo


Ljubinka Perinac Stankov je srpska književnica i novinarka iz Rumunije. Glavni je i odgovorni urednik nedeljnika „Naša reč" koji objavljuje Savez Srba u Rumuniji. Diplomirala je na Filološkom fakultetu pri Zapadnom univerzitetu u Temišvaru. Objavila je deset knjiga poezije i proze za koje je dobila značajne književne nagrade. Zastupljena je u brojnim antologijama i zbornicima. Bila je urednik književnog časopisa „Književni život". Saradnik je velikog broja časpopisa u Srbiji i Rumuniji. Živi i radi u Temišvaru.

Milka Kajganić je srpska novinaraka i književnica iz Ciriha (Švajcarska), rodom sa Korduna u Hrvatskoj. Predsednica je Literarnog kruga „Zlatno pero" koji okuplja srpske pisce u Švajcarskoj. Objavila je devet proznih knjiga, a njenu knjigu „Čitanka Korduna", Hrvatska akademija nauka i umetnosti zvanično je ocenjenila kao izuzetan doprinos u izučavanju Srba u Hrvatskoj. Milka je neumorni sakupljač narodnog blaga Korduna te ga u svojim radovima objavljuje i otima od zaborava predstavljajući ga svetskoj javnosti.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво