Jasenovac, pravo na nezaborav

O smislu i značaju izložbe „Jasenovac, pravo na nezaborav"

U spomen parku Šumarice, u Muzeju 21. oktobar u Kragujevcu u subotu, 5. septembra predsedavajući Narodne Skupštine RS, preživelo dete-logoraš koncentracionog logora Jasenovac Smilja Tišma, PPV i MSP Ivica Dačić i ministar rada i veterana Zoran Đorđević i potomak Nikole Tesle Lazar Kosanović otvorili su najveću izložbu o Jasenovcu u Srbiji posle Drugog svetskog rata pod nazivom „Jasenovac, pravo na nezaborav".

Veliki školski čas o Jasenovcu održan je na platou i u muzeju Velikog časa u Kragujevcu, na 1.500 m2, sa 15 tona opreme. Direktor izložbe je prof. dr Gideon Grajf, ekspert za Aušvic i Holokaust iz Izraela, a nakon otvaranja izložbe održana je promocija njegove trilogije koju čine studije "Jasenovac, Aušvic Balkana", "Ustaško konačno rešenje pre nacističkog" i "Alojzije Stepinac modus operandi: pokrsti se ili umri".

O smislu i značaju izložbe „Jasenovac, pravo na nezaborav" za emisiju Kontrapunkt govore ambasadorka Ministarstva spoljnih poslova dr Ljiljana Nikšić, potomak Nikole Tesle Lazar Kosanović i preživelo dete-logoraš koncentracionog logora Jasenovac, Smilja Tišma.

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво