Višnja Dimitrijević

Razgovor sa Višnjom Dimitrijević.

Bogat razvojni put ove umetnice kretao se od plesa, preko klavira i čembala, do horskog i solo pevanja i dirigovanja u crkvi.

Višnja Dimitrijević je diplomirani muzički pedagog koji obavlja funkciju drugog alta u Horu Radio-televizije Srbije. Aktivna je i kao dirigent crkvenog hora pri crkvi Sv. Pantelejmona u Mirijevu. Pored duhovne muzike i zahtevnog raznolikog repertoara Hora RTS-a, posebnu naklonost neguje prema ranoj muzici, kojom se bavi kao aktivan pevač ansambla VisAntiqua, pod umetničkim rukovodstvom Jelene Teofilović. Nekadašnji je član vokalnog ansambla Arhangeli (umetnički rukovodilac - Radmila Stevović), vokalnog trija Alliluia (umetnički rukovodilac - Milica Radivojević) i mešovitog kamernog hora Beli anđeo (umetnički rukovodilac - Katarina Božić).

Autor emisije: Ana Ćirica

 

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво