O predstavama Tatjane Mandić Rigonat...

U Maskama o predstavama Tatjane Mandić Rigonat „Gospođa ministarka” i „Dabogda te majka rodila” i o letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta ‒ BDP areni.

Predstava „Gospođa ministarka" Branislava Nušića premijerno je izvedena u julu u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl.Zajca u Rijeci, a u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat. Svoju poslednju premijeru u Rijeci „Gospođa ministarka" je imala pre gotovo 60 godina, a najnovija postavka je u čast Olivere Baljak, glumice koja slavi 40 godina umetničkog rada u tom pozorištu i koja je godinama želela da igra Živku Popović ‒ Gospođu ministarku.

Sa Tatjanom Mandić Rigonat razgovaramo o načinu na koji je postavila Nušićev komad, njegovoj svevremenoj aktuelnosti, ali i o predstavi „Dabogda te majka rodila", koja je nastala po romanu Vedrane Rudan, a u njenoj dramatizaciji i režiji. Premijera ove predstave, koja je trebalo da bude 13. marta u Ateljeu 212, ali je iz poznatih razloga odložena, biće u septembru, kako najavljuju u ovoj pozorišnoj kući.

Nova letnja scena Beogradskog dramskog pozorišta ‒ BDP arena, biće otvorena 4. septembra. Tokom celog meseca biće igrane predstave sa redovnog repertoara, a čak četiri premijere su najavljene u oktobru. Maske su odškrinule vrata Beogradskog dramskog pozorišta, gde su u toku probe predstave „Jugojugoslavija", čiji je autor nemački reditelj i pisac Bon Park. Zatekli smo radnike koji sređuju pozorište i pripremaju scene za izvođenje, a razgovarali smo i sa izvršnim producentom Srđanom Obrenovićem i glumicom Jelenom Čvorović Paunović, koja igra u predstavi „Jugojugoslavija".

Urednik i voditelj emisije je Gordana Đurđević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво