Marija Stojnić i Dejan Petrović

Dokumentarni film Marije Stojnić Govori da bih te video, koji je svetsku premijeru imao na IDFA festivalu, a zatim i u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku otvoriće 13. izdanje Beldocs-a 3. septembra.

Film istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi kroz sinesteziju reči, šumova, muzike, tišine i svetla.

Film koji nosi ime jedne od emisija Radio Beograda 2 prikazuje radio ne samo kao laboratoriju zvuka, već i kao mesto specifičnog duha i kreativne misli, a kako je videla kuću u kojoj danas gostuje ispričaće nam rediteljka Marija Stojnić.

 

15. Interakcija, u online ediciji Docs &Talk održaće se od večeras do 29. avgusta. Moći ćemo da pratimo online program u okviru koga će na youtube kanalu i društvenim mrežama Filmarta biti prikazano petnaest izabranih filmova snimljenih tokom kampa Interakcija. Svake večeri uoči projekcije filmova biće emitovan video u trajanju od dvadesetak minuta, program u kome učestvuju bivši učesnici kampa Interakcija i masterklasa Interdoc. O ovogodišnjem programu za Filmoramu govoriće direktor Filmarta i reditelj Dejan Petrović.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво