Mirjana Matić

Razgovor sa vokalnom umetnicom Mirjanom Matić.

Osnovno muzičko obrazovanje započela je na odseku za klavir u MŠ „Živorad Grbić" u Valjevu, a nastavila kroz SMŠ „Isidor Bajić" u Novom Sadu. Diplomirala je na Odseku za muzičku pedagogiju Akademije umetnosti u Novom Sadu, a potom upisala i osnovne akademske studije solo pevanja na FMU u Beogradu, u klasi Nikole Kitanovskog. U istoj klasi je završila i master studije i trenutno je na drugoj godini doktorskih akademskih studija.

Godine 2016. debitovala je na sceni Opere i teatra Madlenianum u ulozi Pavle, u operi „Suton" Stevana Hristića. Sledeće angažmane ostvarila je u Narodnom pozorištu u Beogradu - ulogu Adriane u operi „Adriana Lekuvrer" (jun, 2017.) i ulogu Leonore u „Trubaduru" ( februar, 2018.). Od oktobra 2017. tumači ulogu Kristin Dae, u mjuziklu „Fantom iz opere", koji je postavljen u Pozorištu na Terazijama.

Od početka studija solo pevanja redovan je učesnik na koncertima pod rukovodstvom Nikole Kitanovskog i organizacije „Ars Creativa", od kojih su četiri bili u saradnji sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički".

Dobitnica je prve nagrade u V kategoriji i titule laureata međunarodnog takmičenju solo pevača „Nikola Cvejić" u Rumi 2016. godine, kao i počasne nagrade iz fonda „Biserka Cvejić" za postignute rezultate iz polja operskih i koncertnih aktivnosti koje joj je dodelila Katedra za solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво