Milan Nenadić

Milan Nenadić (1947, Grkovci kod Bosanskog Grahova), nakon završetka studija jugoslovenskih književnosti i savremenog srpskohrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, započeo je svoj rad kao slobodni umetnik.

Od 1974. godine živeo je u Beogradu, gde je proveo deset godina, preselio se potom u Zrenjanin, a od 1998. godine je u Petrovaradinu, gde i danas živi.

Objavio je preko dvadeset knjiga poezije: Stefanos, Opšti odar, Usamljena istorija, Osvetna maska, Knjiga četvorice, Vrisnula je majka, Počinjem da biram, Drhtanje u svodu, Venac za Gavrila, Utočište, Sredovečan soko, Ugrušak, Opšti odar i nove pesme, Noćna slika (Imagine nocturnǎ), Divlji bog Balkana, Pola kapi rose: izabrane i nove pesme, Kamen sa imenom, Gorko izobilje, Više od imanja, Redna čaša, Ukus pelina, Venac za Gavrila, zaveštanje...

Prevođen je na gotovo sve evropske jezike. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja (Dučićeva nagrada, Milan Rakić, Zmajeva nagrada, Kočićevo pero, Branko Ćopić, Laza Kostić, Đura Jakšić, Zaplanjski Orfej, Petrovdanski vijenac...), a ovih dana dobio je i pesničku nagradu Desanka Maksimović.

Urednik emisije: Veljko Žujović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво