Dnevni magazin kulture

U emisiji Kulturni krugovi govorimo o izložbi „Talasi” Ivane Tomanović, koja je u okviru Beogradskog meseca fotografije otvorena u Konaku kneginje Ljubice.

Biće reči i o novoj knjizi Milisava Milenkovića „Tri rođendana i jedna smrt i druge tužne priče". U Leskovcu je otvorena 22. Balkanska smotra mladih strip autora, na kojoj je, uprkos pandemiji, učestvovalo gotovo 3.000 izlagača. Saznajemo i novosti sa 26. Sarajevo film festivala.

Uzbudljive novosti iz Grčke donosi nam Majda Šimunec. Naime, brod koji je u doba antičke Grčke potonuo kod jednog nenaseljenog ostrvceta u blizini egejskog ostrva Alonizos, postao je prvi podvodni muzej u Grčkoj, a ispod površine mora odigrala se i nesvakidašnja ceremonija otvaranja. U toku je i atinski pozorišni festival Epidaurus, neke od predstava odigrane su upravo na ovom antičkom lokalitetu.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]