„Ja sam na strani Srba"

U emisiji „Kontrapunkt" govorimo o knjizi politikologa, novinara i pisca Dragoslave Goge Koprivice „Ja sam na strani Srba".

Rečenicu „Ja sam na strani Srba", u intervjuu sa autorkom, izgovorila je legendarna francuska glumica Brižit Bardo u vreme najveće antisrpske propagande, čijom je zaglušujućom medijskom bukom bilo obavijeno prekrajanje granica na Balkanu. Dragoslava Koprivica ‒ u razgovorima sa vodećim francuskim intelektualcima, medijskim poslenicima, generalima, piscima i umetnicima koji nisu izgubili moralno čulo u uslovima koje diktira novi globalni poredak ‒ispituje kako je bilo moguće da francuski narod nije bio u stanju da čuje glas svojih najumnijih sunarodnika koji su poput akademika Žana Ditura isticali da je „Časno biti uz Srbe", nego su se poveli za globalistima predvođenim Bernar Anri Levijem.

U recenziji za knjigu „Ja sam na strani Srba" filozof Milan Mladenović je, između ostalog, napisao: „Ništa Srbima bolje nije moglo da se desi nego da se na tom mestu stvori Goga Koprivica. Kako li je samo uspela da na đerdan očišćenja francuske časti naniže tolike velikane i da od njih, izuzetnom spretnošću svoga pristupa, prevashodno prateći njihove vlastite sudbine i ideale, dobije svedočanstva o veličini srpskog naroda i o zločinačkom poduhvatu koji se protiv njega priprema". Pored knjige „Ja sam na strani Srba", Dragoslava Koprivica je objavila i: „Skice za novo doba", „Dionizijski tromb", „Ljubavni let", „Osvajanje erosa", „Besmrtni Kastro i srbski rod", „Dragoslavija", „Kralj Milan i lejdi Čerčil" i „Alhemija ljubavi".

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво