Anita Đorđević i Spomenka Alečković

Naši u svetu

Anita Đorđević radi 25 godina u turizmu i obišla je 122 zemlje sveta, uključujući ekspedicije na Antartik, Grenland i Severni pol. Vlasnik je velike turističke agencije u Kanadi i sa najvećim entuzijazmom i dugogodišnjim iskustvom organizuje grupna putovanja po Severnoj Americi, Karibima i Aziji. Veoma uspešno se bavi i pevanjem i trenutno snima prvi solistički album sa muzičarima iz celog sveta. Iza sebe ima album etno džez muzike i veliki broj studijskih projekata sa raznim muzičkim grupama. Živi i radi u Torontu, u Kanadi.

Spomenka Alečković je srpska slikarka iz Ofenbaha, u Nemačkoj. Diplomirala je na Likovnoj akademiji u Sarajevu. Predsednica je umetničkog udruženja u okviru kojeg rukovodi i umetničkom galerijom u Frankfurtu. Veliki uspeh postigla je u Njujorku, kada je na otvorenom prostoru nogama slikala veliki format siluete grada Njujorka. Njene slike se nalaze u brojnim muzejima i privatnim kolekcijama širom sveta, a prošle godine je u julu otvorila svoj legat u selu Oglađenovac u valjevskom kraju, u zgradi osnovne škole koju je pohađala kao dete.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво