Ekološki magazin

Zeleno, ne vole te svi, zeleno

Hektari beogradskog Košutnjaka treba da budu pretvoreni u stambeno-komercijalne kvadrate. Građani su zabrinuti za drveće, investitor tvrdi da to nije drveće već samoniklo rastinje, a grad obećava: na jedno posečeno drvo - tri nova... negde. Urbanista Marin Krešić voli da Košutnjak zove prezimenom Beograda, a kao stručnjak potvrđuje ono čega se građani intuitivno plaše.

I novobeogradskom šetalištu pored Save, duž blokova 70a i 70, namenjen je sličan scenario. Umesto decenijskih lipa - investitor vidi parkiralište, a sliku mu niko od gradskih vlasti ne remeti. Poremetiće je građani, dodatno ljuti što su za plan slučajno saznali. O tome govore arhitekta Marko Mitrović, Petar Stanić i Maja Đurić.

Očekivano je da je bar u nacionalnim parkovima drvo svoje na svome. Gde će, ako neće tu? Međutim, preživeće ako mu trupce ne prodaju za plate zaposlenima ili ako ih ne zamene brzorastuće topole koje su profitabilnije. Čućete Draganu Arsić iz Inicijative Odbranimo šume Fruške gore.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.    

 

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво