Dnevni magazin kulture

„Tražim početak, sjaj i sate stale..."

Donosimo izveštaj sa konferencije za novinare Asocijacije „Nezavisna kulturna scena Srbije" povodom analize rezultata godišnjih konkursa Ministarstva kulture i informisanja za tekuću godinu, kao i analize izveštaja o sprovedenim projektima sa konkursa Sekretarijata za kulturu grada Beograda iz2017. godine.

Posebnu pažnju posvećujemo izložbi „Velikani u farmaciji: Tražim početak, sjaj i sate stale..." posvećene akademicima Stevanu Jakovljeviću i Jovanu Tucakovu, koju do 11. jula možete da pogledate u Galeriji nauke i tehnike SANU. Naše gošće ‒ autorka izložbe, specijalista farmacije Jelena Manojlović, kustos Muzeja za istoriju farmacije i autorka teksta u katalogu docent dr Ivana B. Spasović, istoričar u Arhivu SANU ‒ upoznaće nas sa izloženom arhivskom građom, ličnim predmetima, audio-zapisima i fotografijama iz privatnih kolekcija, koji osvetljavaju širi društveni i kulturološki značaj dvojice akademika, tako važnih za razvoj studija farmacije u Srbiji.

Govorimo i o interaktivnoj predstavi „Igra uma" u režiji američkog umetnika Jordana Parkesa, koja je od pre nekoliko dana premijerno pred beogradskom publikom, a zbog specifičnog ambijenta u publici u Kući Đorđa Vajferta igra se pred svega 15 gledalaca.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво