Ekološki magazin

Naši dani (Dis)

Ovogodišnji nosioci Zelenog lista na različite načine dali su doprinos borbi za zaštitu životne sredine: akcijama pošumljavanja, ekološkom edukacijom kroz umetnost, zaustavljanjem investitora u uništavanju malobrojnih preostalih zelenih površina, informisanjem javnosti o lošoj strani upotrebe genetički modifikovanih organizama, hrabrim dokumentarnim filmovima o problemima koji opasno narušavaju životnu sredinu, stvaranjem generacija mladih ekologa, pobednika na svetskim takmičenjima iz ove oblasti, zalaganjem za poštovanje zakona, širenjem ekološke svesti i životom u skladu sa ekološkim principima. U Sremskim Karlovcima uručena su priznanja Zeleni i Crni list, u akciji Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine, koju sprovode Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine. Bilo je, naravno, i muzike, pa i blage jeze uz pesmu „Naši dani", na reči Vladislava Petkovića Disa - za sto godina nismo uspeli od ružnog da napravimo lepo. Ipak, slušajući dobitnike i znajući zbog čega su nagrađeni - imamo šansu.

Trčanje i kućni ljubimci su pri vrhu liste preporučenih zdravih načina da smanjite stres. Možete i da spojite ove dve ljubavi, lepo se provedete i budete humani prema macama i kucama koje u azilima čekaju svoje ljude.

Posetite sajt runawaytravels.rs, prijavite se i mesec dana sakupljajte kilometražu. Na akciju vas poziva Tomislav Antonić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво