„Tražim pomilovanje"

Gosti emisije: Dejana Milić Subić, Gordana Savović, Radivoje Stojković i Aleksandar Jovanović.

Povodom predloga Komisije Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja da se iz III razreda srednjih škola isključi izbor iz poezije Desanke Maksimović, a iz IV razreda čuvenu zbirku poznate pesnikinje „Tražim pomilovanje" oglasili su se pisci, kritičari, prosvetni radnici i veliki deo kulturne javnosti.

Nedopustivo je  „izbaciti" najčuveniju zbirku Desanke Maksimović koja je u kolektivnom sećanju našeg naroda, poručuju poštovaoci njene poezije. Članovi Komisije Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, negiraju takve tvrdnje uz konstataciju da je delo naše velike pesnikinje u velikom obimu prisutno i u osnovnom obrazovanju, a da je njihova preporuka da se zbirka „Tražim pomilovanje" nađe u I razredu gimnazije.

O poeziji Desanke Maksimović, mogućnosti da se odluka Zavoda promeni i proceduri menjanja školskog gradiva za Rečeno i prećutano govore Dejana Milić Subić iz Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, profesor srpskog jezika i književnosti Gordana Savović, predsednik nacionalnog prosvetnog saveta profesor Radivoje Stojković i prof. dr Aleksandar Jovanović.

Emisiju uređuje i vodi Milena Božović Manić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво