Ekološki magazin

Ono što drvo izdahne - čovek udahne

Prosečan građanin, zainteresovan za zaštitu životne sredine, dobija informacije iz različitih izvora i budući da uglavnom nema stručno znanje, oslanja se na zdrav razum, sopstveni senzibilitet, a posebno na one kojima bira da veruje. Obično je prinuđen da se sa okolinom prepire i brani od etikete da je naivčina koja veruje u šarene laže. U tim okolnostima nije nimalo prijatno kad upravo od ekoloških aktivista, čak autoriteta u nekim oblastima, stigne priča da su održivi i obnovljivi izvori energije laž i prevara, a da je zelena energija samo iluzija. O dokumentarnom filmu "Planet of the Humans", producenta Majkla Mura, govore Nemanja Milojević, osnivač sajta Klima 101 i Đorđe Samardžija, stručnjak za emisije sa efektom staklene bašte.

Pošto je i ona u jednom trenutku bila na listi životinja osumnjičenih da su ljudima preneli koronavirus, sa zmije je krivica skoro pa skinuta. Nastala od guštera, i ona je savremenica dinosaurusa. U Srbiji živi deset vrsta zmija, od kojih su tri otrovnice. Čućete dr Aleksandra Uroševića i deo predavanja pod nazivom "Gde zmija krije noge".

Mnogi svetski gradovi u povećanju površina pod zelenilom vide spas od pregrevanja i način da se zagađenje vazduha smanji. U Beogradu, pod izgovorom održavanja, krošnje se seku "do balčaka". O tome govori dr Voislav Vasić.

Najviše je onih koji bi najbolje pomogli time da ne odmažu, ali ima i onih koji su u pomoć uložili veliki trud i uspeli: napravljen je pomak u obnavljanju populacije orlova krstaša u Srbiji.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.   

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво