5G mreža

Tema današnje emisije Digitalne ikone je tema o kojoj se ovih dana mnogo govori, diskutuje, piše i pretpostavlja, a veliki broj različitih sadržaja se svakodnevno deli na društvenim mrežama: 5 G.

Na pitanja - šta je 5G mreža, ko su zainteresovani "igrači" za njen razvoj i izgradnju, koliko su tačne vesti koje povezuju ovu mrežu sa koronavirusom, zračenjem i kontrolom, može li se njome upravljati uređajima u Srbiji iz bilo kog dela sveta...? ovoga puta odgovore ćemo potražiti od - prof dr Aleksandra Neškovića, šefa katedre za telekomunikacije, ETF, Vojislava Rodića, inženjera i IT konsultanta, Vladimira Radunovića, direktora programa sajber bezbednosti i e-diplomatije, Diplo fondacija.

U drugom delu emisije, u razgovoru sa Danijelom Vučićević iz Centra za promociju nauke, najavićemo tradicionalnu manifestaciju Maj mesec matematike - M3 koja će se ovoga puta održati u virtulenom prostoru, na sajtu  m3.rs i drušvenim mrežama od 7. maja do 1. juna. Govorićemo o zanimljivim sadržajima i gostima, kao i o proslavi 12. maja, Međunarodnog dana žena u matematici.

Autor i voditelj emisije je Tamara Vučenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво