Virtuelni "kućni" koncerti (concerts@home) u doba izolacije

Ovih dana niz muzičara širom sveta ljubiteljima klasične muzike i svojim pratiocima na društvenim mrežema poklanja virtuelne "kućne" koncerte.

Preporuke za neke od njih stižu u današnjoj emisiji koju će (između ostalog) ispuniti muzika Geršvina, Šosona, Golihova, Rahmanjinova u intepretaciji Danijela Houpa, kvinteta "Arcis", Alise Vajlerštajn ...

Za sve ljubitelje klasike u najširem smislu, muzički sat mozaičnog tipa, sa pođednakim težištem na kompozitorima i izvođačima, nudi stilski i žanrovski najraznovrsniji sadržaj. Kvalitetni snimci, nova i arhivska izdanja domaćih i stranih umetnika, aktuelnosti i teme koje privlače pažnju muzičke javnosti, upotpunjeni su kratkim komentarima koji podsećaju na važne datume u istoriji muzike, osvetljavaju istorijski i socijalni kontekst perioda u kome je izabrana muzika nastala, kao i okolnosti koje su kompozitora podstakle na stvaranje. Zanimljivosti iz života umetnika, izjave i anegdote, neizostavni su segment ovog programa u čijem kreiranju imaju udela i slušaoci i pratioci emisije na društvenim mrežama.

Urednica i voditeljka: Maja Čolović Vasić

Pratite nas na fejsbuku - grupa KLASIKA PLUS - Radio Beograd 2 i pišite nam na adresu: klasikaplus@rts.rs

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво