Čekajući vetar

Ekološki magazin

Kaže ekonomista koji se bavi energetikom kako vara utisak da je ovo komplikovana materija. Naprotiv: cifre ne lažu i sa malo kombinacija mnogo ispričaju. A nije se čak ni pomučio da ih nađe - sve su zvanične i stoje na vidnom mestu. Dakle: nema ekonomske opravdanosti za izgradnju mini hidroelektrana. Državu to košta devet miliona evra godišnje, a kada bi EPS samo za jedan procenat smanjio svoje gubitke na mreži - dobilo bi se više električne energije nego što je stvori svih 137 problematičnih objekata. Čućete Damira Miljevića.

Na konferenciji simboličnog naslova Preko vode do slobode moglo je da se čuje i kako bahatost, nebriga i ujedinjenost u kriminalu mogu da mesto koje prva zona sanitarne zaštite ima - iz teorije premeste u karikaturu. Razlika je samo u tome što ovde nema ničeg smešnog.

Dok mnogi u Srbiji gladuju, godišnje se baci 35 kilograma hrane po glavi stanovnika. Zbog toga je nekoliko mladih ljudi rešilo da poveže one koji nemaju sa onima koji imaju previše i tako je nastala aplikacija Donorum. Gost emisije je Filip Krivokapić.

Završen je projekat nemačko - srpske razvojne saradnje Energetska efikasnost u javnim zgradama. Pružena je podrška unapređenju domaćeg zakonodavnog okvira, kreirane su Nacionalna tipologija škola i Nacionalna tipologija vrtića, a razvijen je i alat za procenu troškova za ulaganja u mere energetske efikasnosti u školama.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.   

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво