Nevidljivi ljudi

100 godina radija u Evropi

Ovih dana, preciznije, 6. novembra, obeležavamo 100 godina radija u Evropi. U susret ovom datumu hitamo pričom o holandskoj radio stanici PCGG. U mnogim pregledima razvoja medija, ovaj holandski radio nije zabeležen. Stručnjak za istoriju medija Bas Agterberg iz holandskog Instituta za zvuk i sliku, upoznaje nas sa pionirima holandske radiofonije među kojima je najznačajniji Hanso Idzerda, koji je postavio temelje tehnološkog razvoja, ali i najavljuje programe kojima će holandska radio-difuzija obeležiti ovaj važan jubilej.

Najavljujemo i početak ovogodišnjeg emitovanja FLUX radija. Reč je o audio-projektu, periodičnoj online radio-stanici koju realizuju studenti Katedre za menadžment i produkciju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Najvažnija novost ove godine je kreiranje dramske redakcije i emitovanje originalnog, autohtonog radio-dramskog i muzičkog programa. U goste nam dolaze Emilija Bošnjaković, direktorka programa i Ognjen Nedeljković, koji je uz Mariju Simić, osnivač Dramske redakcije FLUX radija.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora koji je Miloš Jevtić vodio sa književnikom Bogdanom Čiplićem, etnologom, istaknutim dramskim piscem, jedno vreme upravnikom Srpskog narodnog pozorišta i osnivačem tamošnje Opere. Čiplić je za ciklus emisija „Gost Drugog programa" govorio 1977. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво