Prenos svečanog uručenja Nagrade za lepotu govora „Radmila Vidak"

Na talasima Radio Beograda 2 možete pratiti direktan prenos Svečanog uručenja Nagrade za lepotu govora „Radmila Vidak", koju zajednički dodeljuju Radio Beograd 2 i Kulturno-umetnički program Televizije Beograd.

Žiri za dodelu ove nagrade jednoglasno je odlučio da 2019. godine nagrada bude dodeljena Vesni Radosavljević, spikerki i voditeljki Radio-televizije Srbije.

Vesna Radosavljević je karijeru započela kao novinar-reporter u Zabavnom programu Televizije Beograd, a nastavila je kao spiker-voditelj u Informativnom programu. Od samog početka njen govorni izraz karakterišu prijatan glas, pravilna dikcija i artikulacija, pouzdanost, odmerenost i uverljivost - svi oni elementi koji su neophodni za negovanje dobrog govornog srpskog jezika. Glas Vesne Radosavljević oplemenio je, takođe, brojne dokumentarne, naučne i obrazovne emisije na programima Radio-televizije Srbije, a posebno radio-drame za decu na Radio Beogradu.

Posebno priznanje „Radmila Vidak" za dugogodišnji doprinos negovanju lepote govornog izraza biće uručeno Danki Novović, koja je tokom svoje televizijske karijere kao spiker, voditelj i urednik dala veliki doprinos razvoju i negovanju kvalitetnog jezičkog izraza u programima Radio-televizije Srbije.

Na svečanosti u Kamenoj sali Radio Beograda govoriće glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa Televizije Beograd Nebojša Bradić i članica žirija, lektorka Olga Babić. Nagradu će uručiti generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević, a po uručenju, dobitnici će biti gosti u studiju Radio Beograda 2.

Radio-televizija Srbije je ovu nagradu ustanovila 2014. godine, a priznanje nosi ime Radmile Vidak, prvog lektora Radio-televizije Beograd i velike jezičke prosvetiteljke, koja se delovanjem u programskoj svakodnevici televizije i radija i u Jezičkom savetu RTS-a, istrajno borila za korektnost akcenatskog interpretiranja i stilsku lepotu izgovorene reči.

Voditelj programa u Kamenoj sali je Ana Ćirica, a sa Vesnom Radosavljević i Dankom Novović, razgovaraće Snežana Ristić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво