Čekajući vetar

Ekološki magazin

Životnoj sredini u Srbiji više nije dovoljna zaštita - treba joj odbrana. Tako bi i krovna institucija mogla da se zove Ministarstvo odbrane životne sredine. Ovo nisu rekli ekološki aktivisti, iako upravo to žive, rekao je ministar Goran Trivan. Na skupu u Sremskim Karlovcima predstavnici zelenih udruženja iz čitave Srbije izneli su probleme, predloge i sugestije. Zagađenje vazduha, nedostatak inspektora, uniformisana lica kao "pomoć prijatelja" krivolovcima, donacije u vidu stabala bez korena, odsustvo biologa u zaštićenim područjima, lažirani izveštaji sa lokala o (ne)ulaganju u zaštitu životne sredine, reke koje su "popile" cevi mini hidroelektrana... Bar je rečeno.

U akciji Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine, svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača i Edib Honić, dopisnik iz Sjenice. Govorićemo i o naplati kesa, od koje životna sredina svakako ima koristi, ali trgovinski lanci mogli bi da učine i više - da od dela zarade zaštite i svoje zaposlene i kupce ulaganjem u papir za fiskalne račune sa smanjenim procentom izuzetno štetnog bisfenola A.

Autorka Ekološkog kalendara Ljiljana Đurović govori o istoimenoj aplikaciji za mobilne telefone, koja svakodnevno može da vas inspiriše, motiviše, oraspoloži i nauči nečemu - danas je, na primer, Dan mačaka.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво