Čekajući vetar

Ekološki magazin

Iseljavanje porodica, odlazak mladih, spora administracija, podsmevanje dobrim, ali za ukus "struktura", pa i sugrađana, suviše revolucionarnim idejama - sve vam je ovo poznato, ali ne dešava se samo u Srbiji. Austrijski gradić Gising za dvadeset godina je prešao put od svega nabrojanog do skoro potpune energetske nezavisnosti, dobre turističke ponude i mesta gde svi rade za zajedničko dobro. Milan Radić će vam ispričati priču o Gisingu i projektu koji može da pomogne da ponešto i prepišemo.

Aplikacija "Ptice na dlanu" pomoći će vam da upoznate oko 250 vrsta ptica, koliko ih živi u Srbiji. Pritom, neće negovati vašu lenjost već će vas motivisati da bolje gledate oko sebe i više boravite u prirodi. Slobodan Knežević iz Društva za proučavanje i zaštitu ptica Srbije govori i o brojanju ptica vodenih staništa, koje je u toku, kao i o opasnostima za ptice u svetu u kome upravnik zaštićenog područja truje lasice komadićima mesa na koje je stavljen otrov.

Dnevni list Blic i Portal Žena ove zime skinuli su do pojasa mlade srpske glumce u akciji "Do pasa zbog pasa". Cilj je da se pošalje poruka da pas nije igračka, već član porodice, kao i da je besmisleno kupovati ljubimca kad širom zemlje u azilima na svoj dom čeka hiljade pasa - čućete Aleksandru Držaić, glavnu urednicu Portala Žena.

U okviru kampanje "Zaštita za sve" počinje konkurs namenjen osnovnim školama u Srbiji, sa željom da se podigne svest dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. O tome govori Sandra Pajović iz Fonda B92.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво