Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

Predstavljamo nove knjige Tanje Kragujević i Dejana Simonovića

U magazinskom delu Kulturnih krugova biće reči o 46. Danima komedije u Jagodini, Danu radio-drame i našem štandu na Sajmu knjiga u Lajpcigu, a u Gutenbergovom odgovoru,   tematskom delu o savremenoj književnoj sceni, danas vam predstavljamo nove knjige pesnikinje Tanje Kragujević i pisca Dejana Simonovića.

Tanja Kragujević novom pesničkom knjigom "Efekat leptira" (KCNS, 2016), pesmama neobične sintaktičke strukture, intonacionalne razlomljenosti i inventivne metaforike, govori o svakodnevnim malim stvarima, kao i o univerzalnim ljudskim vrednostima.
Gde je među tim vrednostima poezija, šta je efekat leptira i kako nastaje Tanjina pesma, biće neke od naših tema.

Knjiga priča Dejana Simonovića "Rastrojstva" (Književna radionica Rašić 2017) tematizuje različite vidove unutrašnje rastrojenosti junaka, određene spoljašnjim okolnostima.
O odbačenim pojedincima, o tradiciji, ali i o humoru u oblikovanju likova, o tome koja je moguća uloga književnosti u današnjem društvu, razgovaramo sa našim gostom.

Emisiju uređuje i vodi Sonja Milovanović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво