Znakovi

U galeriji "Lucida" novom serijom radova pod nazivom "Ugaone garniture", beogradskoj publici se predstavio Igor Antić, koji već dugo vremena boravi i radi u Parizu.

I na ovoj izložbi, specifičnim i idejnim i vizuelno-tehničkim postupkom, Antić razmatra položaj kulture i umentosti u društvu, ali istovremeno i ulogu samog stvaraoca. Stvarajući od drvenih kocki sa slovima različite oblike koji na verbalnom nivou pričaju viceve o umentosti, a na vizuelnom zauzimaju ćoškove i uglove galerije, Igor Antić paradigmatski ukazuje na položaj umetnosti u društvu i postavlja pitanje: "Da li umetnost danas, kao ugaona garnitura, treba da bude nešto 'udobno' inače, ako 'žulja', treba je odbaciti ili zameniti?"

Igor Antić pripada onoj generaciji umetnika koja je na prelazu iz osamdesete u devedesete godine XX veka značajno izmenila paradigmu umetnosti. Veoma brzo po završetku novosadske akademije odlazi u Pariz na usavršavanje, i faktički ostaje tamo, ali je veoma prisutan na našoj sceni, prevashodno vojvođanskoj. U svom izrazu neguje tzv rad in city, koji podrazumeva idejno i vizuelno usklađivanje s prostorom i kontekstom prezentacije.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво