Čekajući vetar

Ekološki magazin

Srbiju sledeće godine, na trnovitom putu ka ulasku u EU, čeka otvaranje Poglavlja 27, vezanog za zaštitu životne sredine. Ako nismo znali u kakvom nam je jadnom stanju i životna sredina i njena zaštita - Evropljanima nije trebalo mnogo da to shvate i da nam daju najgoru ocenu. Šta je ocenjivano; da li je ocena objektivna; možemo li dovoljno brzo da je popravimo; koliko u Evropi košta biti najgori u ovoj oblasti?

Gošća emisije je Anđelka Mihajlov, članica Nacionalne komisije za Unesko, predsednica Potkomiteta programa za zaštitu biosfere i klimatske promene, kopredsednica organizacije "Ambasadori životne sredine" i nekadašnja ministarka za zaštitu prirodnih bogatstava i životnu sredinu Srbije.

U Lazarevcu se droga više ne prodaje u školskim dvorištima, ispred vrtića, u parkićima - naočigled građana. Članovi Udruženja "Sveti Sava" više od godinu dana vode aktivnu borbu protiv narko dilera. O njihovom identitetu obaveštavaju javnost, a od skoro pomažu roditeljima da saznaju da li im se dete drogira, a ako se drogira - pružaju podršku u prvih mesec dana odvikavanja.

Dileri, nezadovoljni što im je posao otežan, pišu lažne krivične prijave protiv članova Udruženja, a i fizički ih napadaju. Klima u policiji i tužilaštvu je takva da su ovi ljudi, koji svoju bezbednost svesno stavljaju na kocku da bi se broj mladih ljudi koji postaju narkomani smanjio, sve češće u situaciji da angažuju svog advokata u predmetima koji, netipično brzo za Srbiju, stižu do suda.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

 

 

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво