Читај ми!

Pristojna napojnica

Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede HORES, namerava da uputi Ministarstvima turizma i finansija inicijativu za uvođenje napojnice u legalne tokove. To bi podrazumevalo da se novac koji se kao napojnica ostavlja osoblju u ugostiteljskom objektu nađe na fiskalnom računu. O ovome razgovaramo sa Georgiem Genovim predsednikom HORES-a. O napojnicama na fiskalnom računu pričamo i sa vama u pitanju jutra: da li vam se čini da je napojnica od 10 odsto od visine računa mnogo i da li želite da i dalje imate slobodu da sami odlučite o visini bakšiša.

Početkom godine poskupele su mnoge komunlne usluge, a pred građanima Leskovca je još jedan izdatak. Od Svetlane Panić - Conić saznaćemo koliko će biti skuplja voda u Leskovcu zbog troškova izgrađe postrojenja za preciscavanje otpadnih voda.

Niske temperature će prema najavama meteorologa potrajati cele ove nedelje. Da li će toplane u celoj Srbiji narednih dana grejati stanove 24 sata i kako bi trebalo da se ponašamo u ovoj situaciji ukoliko plaćamo po urošenoj toplotnoj energiji razgovaramo sa Dejanom Stojanovićem predsednikom Udruženja toplana Srbije.

Na Beogradskom sajmu danas počinje 5. Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda, tehnologija i opreme za prehrambenu industriju FOOD EXPO BALKAN 2023. Ko su izlagači i iz kojih zemalja dolaze saznaćemo od Slavice Korać.

Nenad Beljinac najaviće nam novi koncert u nastavku Treće sezone ciklusa koncerata „ Muzikom kroz muzeje" koji organizuju Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART".

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво