Srpski privrednici i investitori na konferenciji Privredne komore Srbije

Iznos direktnih stranih investicija se konstantno povećava – ali iznos doznaka koje dolaze od naših građana iz dijaspore je – još veći. Doznake međutim, uglavnom odlaze u ličnu potrošnju, što je bio signal Privrednoj komori Srbije da pokrene projekte kojima bi povezala srpske privrednike, sa svih meridijana.

Tokom vikenda, u Štutgartu će biti održana treća konferencija Privredne komore Srbije, na kojoj će biti omogućeno povezivanje naših, investitora iz inostransva, sa privrednicima, ali i lokalnim samoupravamau Srbiji.

Obeležavanje Dana Svetog Save se nastavlja među našim građanima u dijaspori. Balovi i okupljanja su najavljeni u Beču i Londonu - za sledeći vikend, u SAD za ovaj vikend, dok su u zemljama u okruženju, uglavnom već održane proslave. U Rumuniji - gde je Savindan zvanični i zakonom priznat praznik u celoj zemlji, proslavi je prisustvovao i Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva inostranih poslova.

Urednik i voditelj Ružica Zorkić-Radičević.

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво