Читај ми!

Sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na posebnoj sednici Skupšine Srbije podneće Izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara. Magazin na Prvom prenosiće govor predsednika Vučića, a čućete i izvode iz rasprave sa današnje sednice.

Program Vlade Srbije ZA ZAŠTITU VAZDUHA postavio je ambiciozan cilj da se emisije zagađujućih PM čestica prepolove do 2030. godine. Na dnevni red konačno stiže i problem koji godinama niko nije želeo da zagrize, a odnosi se na redukovanje broja dizel automobila. Program predviđa da će svako ko ima staro dizel vozilo uskoro od države moći da dobije subvenciju od oko 2.000 evra za kupovinu automobila sa EURO 6 motorom. Tim povodom sagovornik nam je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Predan i uporan rada na otkrivanju toksičnih i kancerogenih elemenata u uzorcima iz životne sredine i hrane i proceni rizika po ljudsko zdravlje doneo je hemičarki dr Tijani Milićević iz Instituta za fiziku, stipendiju „Za žene u nauci" koju dodelju L'Oreal i UNESKO. Ovaj međunarodni program, koji se u našoj zemlji realizuje već 12 godina, prepoznaje potencijal žena u svetu nauke i nastoji da promoviše njihovu ulogu u društvu. Ovo je tek jedno od niza priznanja koje je dobila mlada naučnica, a u razgovoru sa njom saznaćemo koliko je važno ono što ona radi, koliko je ova stipendija podstrek, a koliko obaveza....

Savremeni život nametnuo nam je intenzivnu dinamiku aktivnosti, a okolnosti poput pandemije ili ekonomske krize na veliku probu stavljaju naše mentalno zdravlje. To je s razlogom jedna od aktuelnijih tema u poslednje vreme. Retko se, međutim zapitamo koliko našem mentalnom blagostanju doprinose ili ga narušavaju uslovi rada. Deo odgovora sadržan je u istraživanju o mentalnom blagostanju javnih službenika,a naša sagovornica  je profesorka Visoke škole socijalnog rada, Tanja Milivojević.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво