Читај ми!

Strože kazne – manje saobraćajnih nezgoda

Nacrt novog Zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza. O novitetima sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja, Brankom Stamatovićem razgovara Igor Obračević. Ovom temom bavimo se i u pitanju jutra.

Preterana upotreba mobilnih telefona postaje ozbiljna opasnost za decu, jer sve više njih pokazuje sklonost ka gedžetima koji im zamenjuju igru sa drugarima. Društvene mreže i ekrani kompjutera, tableta i telefona mnogim tinejdžerima, predstavljaju jedini "prozor u svet". Današnje generacije ne odvajaju se od mobilnih telefona gotovo nikada. Godinama se polemiše o tome da li potpuno zabraniti upotrebu telefona u školama. Da li je to rešenje za nastavničke i đačke probleme proveravala je Nikolina Miljković.

Na Agronomskom fakultetu u Čačku otvorena je laboratorija za senzorsku ocenu kvaliteta hrane, o čemu je priču pripremila Slađana Miletić.

Najavljeno je da će novootkrivena kometa nazvana "S/2022 E3 (ZTF)" danas biti najvidljivija na putu pored zemljine kugle. Što znači da će kometa biti najbliža Zemlji. Poslednji put ova kometa je prošla pored naše planete pre oko 50 000 godina tokom perioda paleolita kada su neandertalci još šetali Zemljom. Na ovu temu ovog jutra moj sagovornik je Branko Zvezdar Simonović, popularizator astronomije, koji je pripredio priručnik kako uživati u posmatranju ove komete.

Pozorište mladih iz Novog Sada u 19 časova i 30 minuta na velikoj sceni Madlenijanuma u Beogradu igra komediju pod zanimljivim naslovom Dok te ja hranim i oblačim. Naša sagovornica je rediteljka predstave Olja Đorđević.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво