Читај ми!

Novak Đoković osvojio 10. Australijan open

Novak Đoković osvojio je desetu titulu na Australijan openu pošto je savladao Grka Stefanosa Cicipisa sa 3:0. Po setovima je bilo 6:3, 7:6, 7:6. Ovo je 22. Novakova grend slem titula, čime se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom. Đoković će od sutra ponovo biti prvi teniser sveta i započeće 374. nedelju na vrhu ATP liste. Naš teniser će na prvom mestu biti sigurno naredne četiri nedelje, čime će dostići i rekord Nemice Štefi Graf, koja je prva na svetu bila 377 nedelja.

Predsednik Češke, Miloš Zeman, dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji na kraju svog drugog, petogodišnjeg mandata. On će se sutra sresti sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, a zajedno će svečano otvoriti renovirani Češki dom. Zeman će između ostalog biti upamćen i po izvinjenju Srbiji i srpskom narodu zbog NATO bombardovanja. On u martu završava mandat, kada će ga naslediti bivši general NATO-a Petr Pavel, koji je juče pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora. Predsednik Vučić čestitao je Pavelu na izboru za novog predsednika Češke.

U Ukrajini se nastavljaju sukobi. Žestoke borbe se vode za Ugledar i Bahmut. Kijev saopštava da je Rusija usmerila svoju artiljerijsku vatru na 40 naselja u blizini Bahmuta. Vojni izvori navode da se ukrajinske snage sada bore da zadrže grad, nakon povlačenja vojske iz obližnjeg grada Soledara. Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da je neophodno nastaviti telefonske razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o tome kako da svet izađe iz trenutne situacije. Iz NATO-a poručuju da je Alijansa spremna za direktan sukob sa Rusijom, ukoliko Moskva izvrši invaziju na neku od zemalja članica tog saveza.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво