Читај ми!

Sveti sava, školska slava

Sveti Sava kao jedna od najvažnijih ličnosti iz naše istorije, smatra se začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova. Kao školska slava ustanovljen je 1840. godine na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja u Kragujevcu, i od tada se slavi kao zaštitnik škole, učitelja i đaka. Naš reporter Ivanka Joksimović javiće nam kako se u beogradskim školama obeležava ovaj dan.

U korist digitalnog, polako se smanjuje obim tradicionalnog bankarstva. Manje je šaltera za neposredan rad sa klijentima,a neki građani, posebno penzioneri, nisu dovoljno obučeni za elektronske usluge. Po procenama Udruženja iz Pčinjskog okruga, mobilno bankarstvo koristi oko 30 % penzionera. Iz Udruženja banaka navode da šalteri neće nestati, zbog onih kojima je lični pristup neophodan. Priču o tome pripremila je Miljana Okiljević - Nikolić.

Koristimo priliku da vas u našem Pitanju jutra pozovemo da nam kažete kako se snalazite sa e-bankarstvom, da li vam olakšava ili otežava bankarske transakcije.

Boravak u bolnici nikome nije prijatan, a posebno ako je reč o deci, pa još taj boravak traje dugo. Posle trogodišnje pauze takozvani doktori klovnovi ponovo su počeli da rade sa najmlađim pacijentima u bolnicama. Gošća jutarnjeg programa sa kojom je razgovarala Nikolina Miljković je doktorka Cica Mica, alijas Tijana Momčilović.

Sa Janom Urošević koordinatorkom MOGIS PROJEKTA razgovaramo o Hakatonu za studentkinje i srednjoškolke u okviru inicijative „More Girls in STEAM" sa ciljem da se osnaže i inspirišu devojčice i devojke da se u što većem broju zainteresuju za STEAM oblasti - nauku i tehnologiju, inženjerstvo, umetnost/arhitekturu i matematiku.

Milica Trajković iz BIOSENS instituta objasniće ko i na koji način može da se prijavi za BioSens akcelerator startapove.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво